::Ana Muslimah::

Foto saya
Langkah Ini... Akan pasti terhenti. Namun,Sebelum janji itu terpatri, Sebelum masa itu tiba, Akan ku teruskan hayunan langkah. Biar dihadapannya mehnah, Akan ku gagah melangkah. Biar kaki ini luka berdarah, Tidak sekali ku menyerah kalah. Demi sebuah CITA dan CINTA, Aku tidak berputus asa. Andai ditakdirkan jasad ini rebah, Hati Redha kerana-Mu ALLAH... Demi CITA-NYA, Demi CINTA-NYA, Akan aku GAGAH!

~Dunia & Batasan~

Ruangan ini ruangan ilham. Tentang warna-warni kehidupan insan. Soal keilmuan, sejarah, tokoh, srikandi, hobi, cita-cita dan impian, alam dan peristiwa. Tidak mampu dilakar dengan lukisan maka yang terzahir hanyalah luahan kata dari pena bisu. Segalanya saling berkaitan. Apa yang tersimpan adalah hak peribadi dan persendirian, bukan tujuan komersial dan perdagangan. Tiada limitasi dalam perkongsian cuma hanya perlu berhati-hati dalam memilih tindakan. Dunia maya tanpa sempadan namun dunia nyata punya batasan.

Rabu, April 29, 2015

Asas Kait Jarum Satu (Basic For Beginners) : Single Crochet

SIRI 4Bismillahirrahmanirrahiim...

Dengan nama Allah Yang Maha Penyayang, alhamdulillah saya diberikan satu lagi kekuatan dan kesempatan untuk meneruskan perkongsian yang mungkin tidak seberapa ini. Macam pic yang saya kongsikan di atas, it's not about perfect, it's about effort. Ya, bukan tentang kesempurnaan, tapi tentang usaha. ^_^ Inilah juga salah satu usaha kecil saya. walau hanyalah sebuah perkongsian hobi dan minat. *_^ Bagaimana dengan latihan membuat chain stitch (tali air)? Harap-harap bermanfaat.

Kali ini saya ingin berkongsi bagaimana untuk meneruskan langkah seterusnya dalam crochet iaitu Single Crochet.

Video Tutorial

 


P/s : Mudahkan? walaupun pertama kali mungkin kurang kemas, terbelit sana sini (macam saya dulu)huhu, atau mungkin tersalah step, jangan berhenti. Latih dan terus berlatih ye. Insya Allah semoga dipermudahkan. Opsss, lagi satu jangan lupa baca basmalah ye. *_*
                                                                               
***

"Hidup adalah soal pilihan... Segalanya tergantung pada hati dan akal untuk memilih dan menentukan... Sekalipun hakikatnya, dipenghujungnya nanti bakal tersingkap Sebuah Hakikat; Bahawa segalanya telah tertulis dalam percaturan takdir Allah... Maka, Berjalanlah Tanpa Henti.. Melangkahlah Dengan Pasti.. Sehingga Nafas Ini Terhenti, Ketika Janji Itu Terpatri..." 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

~Tinta Pemburu Ilmu~

~Tinta Pemburu Ilmu~